MetaMind Innovations

Η MetaMind Innovations, είναι η πρώτη spin-off του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής και της καινοτομίας. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021 από τον καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη, διευθυντή του εργαστηρίου ITHACA, μαζί με μια δυναμική ομάδα διδακτορικών φοιτητών και ακαδημαϊκών συναδέλφων. Στον πυρήνα της, η MINDS έχει δεσμευτεί να παρέχει έξυπνες, προσαρμοσμένες λύσεις για κρίσιμες υποδομές και οικοσυστήματα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) σε διάφορους τομείς όπως η ενέργεια, η κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η αποστολή της MetaMind Innovations είναι να παρέχει έξυπνες και προσαρμοσμένες λύσεις για κρίσιμες υποδομές και οικοσυστήματα IoT. Στόχος της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η παροχή ασφαλών και εξατομικευμένων εφαρμογών και υπηρεσιών IoT για κλάδους όπως η ενέργεια και τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, η υγειονομική περίθαλψη, τα έξυπνα κτίρια και οι μεταφορές. Tο όραμα της MetaMind Innovations είναι να γίνει μια ισχυρή τεχνολογική δύναμη που θα παρέχει προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες IoT.

Η εταιρεία προσπαθεί να κινηθεί δυναμικά και με γνώμονα την τεχνολογική ανάπτυξη προς τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης της μεταλιγνιτικής εποχής, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της ανθεκτικότητας και τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας των σύγχρονων βιομηχανικών υποδομών.